Review: Brieven aan de Duisternis door Brigid Kemmerer (Dutch)

34640099

Title: Brieven aan de Duisternis
Author: Brigid Kemmerer
Genres: Young Adult, Contemporary
Format: Paperback, 376 pages
Publisher: Young & Awesome
Release Date: June 1st, 2017
Buy links: Bol.com
Link to Goodreads
Goodreads Summary:

Juliet Young has always written letters to her mother, a world-traveling photojournalist. Even after her mother’s death, she leaves letters at her grave. It’s the only way Juliet can cope.

Declan Murphy isn’t the sort of guy you want to cross. In the midst of his court-ordered community service at the local cemetery, he’s trying to escape the demons of his past.

When Declan reads a haunting letter left beside a grave, he can’t resist writing back. Soon, he’s opening up to a perfect stranger, and their connection is immediate. But neither of them knows that they’re not actually strangers. When real life at school interferes with their secret life of letters, Juliet and Declan discover truths that might tear them apart. This emotional, compulsively-readable romance will sweep everyone off their feet.

4stars

Brieven aan de Duisternis is een uniek voorbeeld dat mensen niet altijd zijn wie ze blijken te zijn. Declan en Juliët zijn hier een perfect voorbeeld van. Via brieven vinden ze elkaar onwijs aardig en durven ze elkaar alles te vertellen, maar in het echte leven kunnen ze elkaar niet echt uit staan.

Dit vond ik erg boeiend om te lezen, want de lezer weet dat Declan en Juliët met elkaar communiceren, maar zij weten dit niet van elkaar. Je ziet dat ze doormiddel van brieven elkaar alles durven te vertellen, maar in levenden lijve toch wat de kriebels van elkaar krijgen. Hierbij zie je maar hoe verschillend dit dan kan zijn.

Het fijne aan het verhaal is dat ze elkaar begrijpen. Dit spat van de bladzijden af. Allebei hebben ze een dierbare verloren en in dit opzicht vinden ze elkaar. Ze vinden namelijk iemand waarmee ze kunnen praten en het verdriet en gemis kunnen delen, ook al weten ze niet wie de andere persoon is.

Brieven aan de Duisternis toont de ware aard van het rouwproces, maar ook hoe men ermee leert te leven en dat het leven niet ophoudt. Het toont dat mensen niet altijd zijn wie ze blijken te zijn en dat vooroordelen snel gemaakt zijn. Het laat zien dat er mensen voor je zijn, ook wanneer dat niet zo blijkt te zijn.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s